Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Geotúrák a Jókai-bablevesfőző verseny alkalmából

A Jókai-bablevesfőző verseny több mint 20 éves hagyománnyal rendelkező program, mely kitűnő alkalmat nyújt arra, hogy a gasztrokínálatot a balatonfüredi Koloska-völgyben tett (két táv közül lehet választani) geotúrával fűszerezzük meg a gyönyörű természeti környezetben.
A 9:00 órakor induló „hosszú túra” az arácsi vasúti megállótól vezet el a helyszínre. Arács tucatnyi védett népi műemlék épülete mellet megidézzük a falu izgalmas történelmi múltját. A Koloska-patak mentén kanyargó ösvényen haladva felvillantjuk a tágabb és szűkebb környék izgalmas földtani múltját. A patak mellett elterülő galériaerdő értékes élőhely, melyet a tanösvényen bemutatunk. A „hosszú túra” nehézségi fokozata: könnyű.

sj 20220430 03 700

A Jókai-bablevesfőző verseny színhelyéről, a Koloska-forrástól 12:00 órakor egy további „rövid túrát” indítunk a környék legszebb látnivalóihoz.Tiszteletünket tesszük Hamvas Béla heroikus hársfájánál, majd felkapaszkodunk a Koloska-sziklákhoz, ahol egy kis terepi játékra kerül sor az ébredő karsztbokorerdő virágai között. A rövid túra” nehézségi fokozata: közepes.

sj 20220430 02 700

Találkozási hely: Balatonarács, vasútállomás
GPS:
 46.962589, 17.897507 TÉRKÉP ITT
Geotúra dátuma és időpontja: 2022. április 30. (szombat), 9:00 óra
Geotúra hossza: 6–6 km
Geotúra várható időtartama: 2–3 óra
Útvonal, látnivalók: Balatonarács – Koloska-völgy – Balatonarács
Geotúra nehézsége: könnyű–közepes
Geotúra jellege: térítésmentes
Előzetes jelentkezés: szükséges, módja: telefonon vagy e-mailen mobilszám és e-mail cím megadásával!
Jelentkezési határidő: a túrát megelőző nap, 2022. április 29. (péntek) 16:00 óráig

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető
mobiltelefonszám: +36 30 491 0061
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő (zárt, kirándulásra alkalmas, bejáratott, kényelmes, lehetőleg vízálló cipő), innivaló, ennivaló; javasolt: fényképezőgép, távcső.

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 30 főt tudunk fogadni.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődj a honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérünk, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezz a helyszínre. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem szeretnél a képeken szerepelni, kérjük jelezd a programot vezető kollégának, túravezetőnek.

Köszönjük!

Kérünk, amennyiben van rá módod közösségi közlekedéssel gyere a túrára!

 

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: menetrendek.hu | Vasút: mavcsoport.hu

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012