Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 143

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Tavasznyitó geotúra virágtól forrásig

FIGYELEM! A rossz időjárás miatt a GEOTÚRA ELMARAD!

Tavasznyitó geotúránk valódi feltöltődést tartogat minden természetjárónak. Az ébredő szőlőhegyek oldalában, az eldugott szurdokvölgyek mélyén, a Balaton roppant víztükrére nyíló kilátópontok magasában megtapasztalhatjuk az egyetemes érzést, ami ilyenkor mindent átjár a természetben virágtól forrásig. Ezen a hegyen-völgyön kanyargó, gyönyörű útvonalon magunk is részt vehetünk a természet újjászületésének misztériumában.20180304 tavasznyito bfured aszofo mesztufagat
Az egyik Füred környéki történelmi pince bejáratánál vesszük az első lendületet, ami alkalmat ad arra, hogy dicsérjük a Balatoni Riviéra kiváló szőlőnevelő adottságait és visszaidézzük a szőlő és a bor köré szerveződött gazdag kultúrtörténeti örökségét.
A présházak és pincék meghitt világából a Száka-hegy időtlen sziklavilágába csöppenünk, ahol egy 220 millió évvel ezelőtti tengerborítás látványos forma kincsét csodálhatjuk meg, és izgalmas részleteket tudhatunk meg az egykori tenger alatti élővilágról.
20180304 tavasznyito-bfured-aszofo viragMiután a szőlőhegyek palástján sétálva hosszan élvezhetjük a Balaton nyílt víztükrének látványát, vadregényes erdei lépcsősoron leszállunk a Szőlősi-séd különleges atmoszférájú szurdokvölgyébe, ahol a híres Noszlopi-forrás mellett rejtőzködő kőzettani határokat és apró virágokat fedezünk fel az erdőben.
Kiérve a szurdokból a Tihanyi-félsziget mutatja meg magát olyan páratlan szögből, hogy nem tehetünk mást, meg kell állnunk néhány percre, hogy felvillantsuk a Balaton-felvidéki tűzhányók krónikájának legelső, eget rázó robbanásoktól hangos fejezetét.
Hamarosan megérkezünk az Aszófői-séd fokozottan védett galériaerdejébe, ahol egy igazi elvarázsolt világ fogad minket. Gyönyörű, fejlett mésztufa-gátak sora és egyéb ritkaságok. Legyen ez a meglepetések erdeje...
Visszafelé egy lendületes tempójú 1 órás gyaloglás vár ránk, szép, hegylábi erdei nyiladékokon át, ahol könnyen lehet, hogy elénk ugró vadat is láthatunk!

20180304 tavasznyito bfured aszofo 345Találkozási hely: Balatonfüred, Vásártér Malom-köz 1.
GPS: 46.963064, 17.875663
Geotúra dátuma és időpontja: 2018. március 04. (vasárnap), 10:00 óra
Útvonal (főbb érintett látnivalók):
Geotúra hossza: 8 km
Geotúra várható időtartama: 6 óra
Geotúra nehézsége: közepes
Geotúra jellege: térítéses, részvételi díj(ak): felnőtt 850 Ft, gyerek 400 Ft.
Előzetes jelentkezés: szükséges, módja: telefonon vagy e-mailen mobilszám és e-mail cím megadásával!
A túra legalább 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 45 főt tudunk fogadni.
Jelentkezési határidő: a túrát megelőző napon (2018. március 03.), 16:00
Geotúra-vezető neve és elérhetőségei: Sárdy Julianna, a Bakony–Balaton Geopark geotúra-vezetője; mobiltelefonszám: +36 30 491 0061, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , weboldal: www.geopark.hu Facebook oldal: http://www.facebook.com/Bakony.Balaton.Geopark

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat, esőkabát, túracipő, ennivaló, személyenként 1 liter folyadék.

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: www.menetrendek.hu | Vasút: www.mavcsoport.hu

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a geotúránk csoportok számára egész évben megrendelhető!

20180304 tavasznyito bfured aszofo szaka-hegy

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012