Geotúrák a Keszthelyi-hegységben

Keszthelyi-hg Bazaltutca

A Keszthelyi-hegységben az alábbi geotúra-vezetők szolgáltatásait ajánjuk Önnek (a geotúra-útvonal kínálatról, árakról, feltételekről stb. a bemutatkozó szövegek alatti elérhetőségeke tud tájékozódni):


Czibula GyorgyCzibula György

Kő kövön MARAD...

A Balaton számos kilátópontról belátható a Keszthelyi-hegység fokozatosan emelkedő dolomit platójáról. A hegység másik, „sötétebb” arca a bazalt: Kovácsi-hegy, Tátika és társai. Akármerre indulunk, erdőrezervátumokon, jégkori reliktum növények termőhelyén és értékes, meleg és száraz gyepeken vezet utunk, nem is beszélve a számtalan orchideáról, ami itt honos. Mindezek ősi tengerek mosta sziklákkal, szurdokokkal és meredek hegyoldalakkal övezve... És akinek a felszín nem elég, van itt jó néhány barlang is, egyik másik több ezer méter hosszúságú. A balatonederecsi Csodabogyós-barlang ráadásul látogatható, kúszva-mászva felfedezhető!
Magamról annyit, hogy szenvedélyes természetjáró vagyok. A természettel való kapcsolat ott van első maradandó emlékeim között: 3 évesen beleestem egy patakba. Állítólag a színes kavicsokat akartam kihalászni… Tanulmányaim során, barátaimmal nyitott szemmel és érzékeny lélekkel kutattuk-kerestük a természeti csodákat, és lassan-lassan, az évek alatt megfejtettük a kirakóst, aminek ez neve: Kárpát-medence.
Szerencsésnek tarom magamat, mert hivatásszerűen foglalkozhatok a természetvédelemmel. Ennek jegyében alakítottuk meg a Bakonyalja Barátai (BaB) Egyesületet, mely a geopark partnerszervezete, és hoztuk létre a Szarvasház Turistaházat és Oktatóközpontot, ahol jelenleg is dolgozom. Az ide látogató elsősorban általános és középiskolás diákok számára osztálykirándulásokat, erdei iskolai programokat és geotúrákat szervezünk. Természetesen nyílt geotúráimon kicsik és nagyok, iskolások és felnőttek is szívesen részt vesznek itt, a Keszhelyi-hegységben.

E-mail: szarvashaz kukac szarvashaz pont hu
Weboldal: http://www.szarvashaz.hu/tura/geoturak
Telefon: +36 30 919 5868