Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

FIGYELEM! A GEOTÚRA ELMARAD! Geotúrák a Jókai-bablevesfőző versenyen

A Jókai-bablevesfőző verseny szervezői idén is felkérték a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságot a rendezvényen való részvételre. A több mint 20 éves hagyománnyal rendelkező program több száz embert vonz évről évre, kitűnő alkalmat kínál, hogy nagy nyilvánosság előtt bemutassuk nemzeti parkunk és geoparkunk élő-és élettelen természeti értékeit. 20180428 jokai babaleves koloska-volgy 700

20180428 koloska-volgy szikla 345A 9:00 órakor induló hosszú túra az Arácsi vasúti megállótól vezet el a helyszínre: a Koloska-patak mentén tárja fel a tágabb és szűkebb környék izgalmas földtani múltját. A hosszú túra nehézségi fokozata: könnyű.

A Jókai-bablevesfőző verseny színhelyéről, a Koloska-forrástól egy további rövid túrát indítunk a környék legszebb látnivalóihoz:

Rövid túránk 12:00 órakor indul: felkapaszkodunk a Koloska-sziklákhoz, ahol egy kis terepi játékra kerítünk sort. A túra nehézségi fokozata: közepes, időtartama. 1 óra. A legyőzendő szintkülönbség 40 m.

Találkozási helyszín: Arácsi vasúti megálló TÉRKÉP
GPS: 46.9625, 17.8953113
Geotúra dátuma és időpontja: 2020. április 25. (szombat), 09:00 óra
Geotúra hossza: 6 km
Geotúra várható időtartama: 23 óra
Geotúra nehézsége:
könnyű-közepes
Geotúra jellege: térítésmentes
Előzetes jelentkezés: szükséges, módja: telefonon vagy e-mailen
20180428 koloska-volgy vadaspark tabla 345Jelentkezési határidő: a túrát megelőző napon (2020. április 24., péntek) 16:00 óráig
Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető; mobiltelefonszám: +36 30 491 0061, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ;weboldal: www.geopark.hu, Facebook oldal: http://www.facebook.com/Bakony.Balaton.Geopark.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat, esőkabát, túracipő, ennivaló, személyenként 1 liter folyadék.

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: www.menetrendek.hu | Vasút: www.mavcsoport.hu
Hajó:http://www.balatonihajozas.hu

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a geotúránk csoportok számára egész évben megrendelhető!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012