Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 143

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Vizek nyomában geotúra

nagygabor 345Május 14-én a Bakony–Balaton Geopark legkeletibb csücskébe látogatunk. Egy kietlen, kopár hegyen keresünk majd vizet. Ez nem fog menni másként, mint hogy az idő vaskerekét visszaforgatva a szemünk elé tárul az egykor, a területet borító tengerek látványa. E tengerek vizei néha lassan hullámozva mosták a partot, néha tajtékozva rombolták azt. Hol pusztítva koptatták a hegyeket, hol hordalékaikat lerakva építették azokat. Látjuk majd a Bakonyt, mint ezen tengerek szigeteit. A Baglyas-hegy teteje pedig az egyetlen olyan pont Magyarországon, ahonnan tiszta, szép időben egyszerre lehet látni a Balatont és a Velencei tavat. Kis szerencsével mi is láthatjuk e csodát. Biztosak lehettek benne, ha jól nyomozunk, akkor megtaláljuk a víz nyomait ezen a kopár helyen. E nyomok megismerésével pedig a szemünk előtt játszódnak majd le a Föld történelmének egyes részletei. Ha mindezt láttuk, akkor leereszkedve a Hideg-völgybe egy törésvonalon járunk majd. Az egyik oldalon meredek sziklafalak emelkednek a fejünk fölé, a másik oldalon pedig a Baglyas-hegy polipszerűen elnyúló lábai. Utunk végeztével pedig Győri Ildikó, Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyes termékeit kóstolhatjuk meg, és tárazhatunk be belőlük, ha ízlett.

nagygabor inota 345Találkozási hely: Várpalota, Készenléti ltp. buszforduló
GPS koordináta: 47.2056294, 18.2046267
Geotúra dátuma és időpontja: 2016. május 14. szombat, 10:00
Útvonal (főbb érintett látnivalók): Várpalota, Készenléti ltp. – Baglyas-hegy – Hideg-völgy – Várpalota Készenléti ltp
Geotúra hossza: 5-6 km
Geotúra várható időtartama: 4 óra
Geotúra nehézsége: közepes szintemelkedés: 120 méter
Geotúra jellege: térítéses, részvételi díj(ak): felnőtt 650 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 450 Ft/fő
Előzetes jelentkezés: szükséges, módja: telefonon vagy e-mailen
Jelentkezési határidő: a geotúrát megelőző napon 18 óráig (2016.05.13.)

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei: Nagy Gábor, a Megnézlek Magyarország Blog szerzője, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , www.megnezlekmagyarorszag.hu, www.facebook.com/MegnezlekMagyarorszag ,06-30/617-1048

BakonyBalaton Geopark Partner logoTovábbi hasznos információ: Találkozás a Készenléti ltp. buszfordulóban. Parkolási lehetőség a lakótelepen. A városrész tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, Székesfehérvárról és Várpalotáról is.

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: www.menetrendek.hu | Vasút: www.mavcsoport.hu

Ezen a geotúrán "Geotúra Ajándékutalványunk" nem váltható be!

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012