Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Nézd a mai napot Keresés Ugrás a hónaphoz

Geotúra és erdőszínház Farkasgyepű varázserdejében

„Mit szólnál egy olyan nyári kalandhoz, ahol egy önfeledt bakonyi túrázás után egy erdei színházi előadás lenne a záróakkord?” Ezzel a mondattal kezdődik az Amargant Színházi Műhely nyári évadjának beharangozója, egy forradalmi műfaj: GEOTÚRA és SZÍNHÁZ kettő az egyben! Eljött az a nyár, amikor ezt ÉRDEMES kipróbálni!

sj 20240713 01 700

Ami a geotúra részét illeti, Farkasgyepű határában, egy erdőszéli parkolóból indulva a nyári kánikulában is felüdülést adó, országos szinten is példamutatóan kezelt gyertyános bükkösben sétálhatunk. Az ország egyik legjobb levegőjű helyén kialakított erdészeti tanösvényen tett geotúra önmagában is teljes értékű program, de aki úgy dönt, hogy ezt még egy erdei színházi estével is megfejeli, ahol fatuskók szolgáltatják a nézőteret, és patak folyik át a színpadon… hát ez még a geotúra-vezetőnek is nagy kísértés…
A geotúra önmagában is teljes értékű, tartalmas program: az 5 km hosszú 13 órakor induló erdei kör egy könnyed, látnivalókban unikális, információs síkon esszenciális séta a Roth Gyula erdészeti tanösvényen, ahol a távolabb elhelyezett tematikus táblák anyaga is ismertetésre kerül, így átfogó képet lehet kialakítani a magyar erdőgazdálkodás múltjáról, nagy alakjairól és mai gyakorlatáról. A Bakony egyik legnagyobb szakértelemmel, legnagyobb alázatával kezelt erdejében, a Pisztrángos-tó és a Bittva-patak birodalmában megelevenednek a magyar erdészet ikonikus alakjai és az általuk létrehozott értékek. Egyedülálló alkalom, ebben a csodálatos környezetben, ilyen összefoglalással!
A geotúra után Farkasgyepűn egy további rövidprogramot tartunk, hogy a színházi előadásra várakozók is tartalmasan töltsék ki 16:30 és 17:00 óra közötti időt. A település templomának és több épületének falában megismerkedhetünk egy unikális bakonyi kőzettel: a talányos nevet és izgalmas ősföldrajzi szituációt képviselő Szolimánhegyi Tagozattal, mely a térségben elterjedt Csatkai Kavics Formáció egy különleges, helyi változata. És természetesen a falu és a térség történelmi múltjára is rátekintünk.
Akik a geotúra után az esti színházi előadásra is beneveznek, az alábbi linken legkésőbb július 6-ig tudnak jegyet váltani az Amargant Színházi Műhely online felületén

sj 20240713 02 700

sj 20240713 03 700

Találkozási hely: Farkasgyepű déli határában (83 sz. főút) Parkoló a Pisztrángos-tóhoz
GPS:
 47.199930, 17.638846 TÉRKÉP ITT
Geotúra dátuma és időpontja: 2024. július 13. (szombat), 13:00 óra
Geotúra hossza: 5 km
Geotúra várható időtartama: 3,5 óra
Útvonal, látnivalók: Roth Gyula Erdészeti Emlékösvény – Pisztrángos-tó – Farkasgyepű, Sarlós Boldogasszony-templom – Erdőszínház
Geotúra nehézsége: könnyű
Geotúra jellege: térítéses, részvételi díj(ak): Teljes ár: 3000 Ft; kedvezményes: 2000 Ft, gyerek: 1500 Ft.
Előzetes jelentkezés: szükséges, módja: telefonon vagy e-mailen mobilszám és e-mail cím megadásával!
Jelentkezési határidő: a túrát megelőző nap, 2024. július 12. (péntek) 20:00 óráig

Figyelem: az erdőszínház Sárkány c. előadására az online jegyvásárlási lehetőség az Amargant Színházi Műhely honlapján legkésőbb július 6.-ig (szombat).

 

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna partner geotúra-vezető
mobiltelefonszám: +36 30 491 0061
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő (zárt, kirándulásra alkalmas, bejáratott, kényelmes, lehetőleg vízálló cipő), innivaló, ennivaló; javasolt: fényképezőgép, távcső.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődj a megadott elérhetőségeken! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezz a helyszínre.

A túravezető és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem szeretnél a képeken szerepelni, kérjük jelezd a túravezetőnek.

Köszönjük!

BakonyBalaton Geopark Partner logo

 

 

Kérünk, amennyiben van rá módod közösségi közlekedéssel gyere a túrára!

 

Online menetrendek az odautazás megszervezéséhez:
Busz: menetrendek.hu | Vasút: mavcsoport.hu | Hajó: bahart.hu

 

 

Vissza

JEvents v2.2.7   Copyright © 2006-2012