Bakony–Balaton Geopark Termék: pályázzon Ön is!

A pályázat révén az Bakony–Balaton UNESCO Globális Geopark irányító szervezeteként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet adományoz azoknak a jellegzetes helyi növényi és állati eredetű alapanyagokból készült termékeknek, illetve kézműves termékeknek, amelyek a geopark területén készülnek, kapcsolódnak a geopark földtudományi örökségéhez és előállításuk a természettel összhangban történik. Feltétel tehát, hogy az adott helyi termék – akár nevében, formájában, vagy pl. a terméken használt grafikával – kapcsolódjon a geopark földtani örökségéhez. Inspirációt adhat egy-egy, a geoparkra jellemző tájkép, jelenlegi vagy egykori földtani folyamat (pl. vulkanizmus), itt található kőzet, ősmaradvány, forrás, barlang, nevezetes szikla stb. A geopark földtani értékeiről a geopark weboldalán rövid összefoglaló olvasható, illetve június 17-én (pénteken) egy előadás keretében adunk további támpontokat a pályázóknak.

geopark termek promo v2

A pályázattal a Bakony–Balaton Geopark földtani örökségének népszerűsítését, helyi alapanyagokból, helyi munkaerővel előállított termékek piacra jutását, a természettel harmonikus gazdálkodást és a fogyasztói kultúra emelését kívánjuk segíteni.

A geopark földtudományi örökségéről és a geopark termék kialakításáról a nemzeti park igazgatóság térítésmentes tájékoztatást tart:

Helyszín: Csopak, Park Villa konferenciaterme (Kossuth u. 16., megközelítés az Óvoda köz felől).
Időpont: 2016. június 17. 10:00 óra

A geopark földtudományi örökségéről összefoglaló leírás elérhető a geopark weboldalán.
Települések a geopark területén: letölthető lista

A pályázat beadási határideje 2016. július 14., 15:00 óra

További információ:
Knauer Anna geoturisztikai szakferens
tel.: +36 87/555-281 e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Skype: knauer.bakony.balaton.geopark
H-Cs 7:30-16:00 P 7:30-13:30

A kétoldalas pályázati felhívás itt letölthető.
A pályázati adatlap itt letölthető.
A bírálati szempontok itt letölthetők.
A pályázható termékek áruosztályainak listája itt letölthető.
A pályázható termékek listája a nizzai osztályozás szerint itt letölthető.
A védjegyhasználati szerződésminta itt letölthető.
A pályázat szabályzatában mellékletként szerepelnek a fenti dokumentumok. A pályázat szabályzata (szkennelve) itt letölthető.

 

 

A geopark földtudományi örökségéről összefoglaló leírás elérhető a geopark weboldalán:

http://www.geopark.hu/home/bakony-balaton-geopark/foldtani-oroksegunk